The Met

woensdag 18 mei 2011
Vanaf het hotel zit je binnen 3 minuten onder de grond. Als je geluk hebt (en weet wat je moet pakken) zit je weer 3 minuten later in de alweer rijdende trein. Dat is hier wel different cook vergeleken met polderland.

Omdat de weersverwachtingen staan op 'binnen blijven' zijn we onderweg naar de 'Met' het Metropolitan Museum of Art. We zijn er vroeg bij zodat we rijvrij naar binnen kunnen. De verbazing over de omvang begint als je het overzichtskaartje van het museum ontvouwt. Talloze groepen van zalen aangegeven met verschillende kleuren proberen je enigszins duidelijk te maken waar je heen moet. Goed geprobeerd, maar het blijft een hele opgave om je favoriete groep zalen te vinden. Niet dat dat erg is want elke zaal heeft veel moois. We wandelen daardoor vier uur achtereen door het immense gebouw en zien prachtige kunst.
Buitengekomen gaat het echt regenen! We hadden al wat druppeltjes gehad de afgelopen dagen, maar nu is het echt raak. De bus brengt redding en er rest ons niets anders dan het hotel. Onze voeten zijn daar wel tevreden over.



hieronder met het oog op detail








de enorme hal van de Met


lees en kijk verder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten