Central Park en Times Square

zaterdag 21 en zondag 22 mei 2011
Mooi weer, daar hoopten we op, want we wilden fietsen in Central Park. En zie, het is een en al blauw en zon als we wakker worden. We zijn lekker bijtijds als we de deur uitstappen, en het is nog geen tien uur als we het papierwerk voor de fietshuur hebben afgewerkt. Hup, het park in en we voegen in in een stroom hardlopende, fietsende (minder) en wandelende (nog minder) mensen - en honden (allemaal aangelijnd). Het helpt wel dat iedereen dezelfde kant op holt/fietst/wandelt. Er blijken verschillende goede-doelen-runs gaande te zijn en men is gekleed in de clubkleuren knalgeel of hemelsblauw. En  tussen alle hardlopers door hebben we nog de slingerende fietstoeristen, sjokkende paardenkoetsjes en riksja's. Iedereen wordt links en rechts gepasseerd door snoeihard rijdende wielrenners. Geen vloek of  schreeuw te horen. We peddelen lekker rond, het meer is gevuld met tientallen roeibootjes, we herkennen het pad-met-hek langs het grote meer dat we óók al in verschillende films zagen, zien een optreden van een stel streetdancers (zie NY movies 'Park and Street') en, omdat we hier nou toch zijn, we maken een foto van het mozaïek ter nagedachtenis aan John Lennon.


de ingang van Central Park bij Columbus Circle









Wandelend over Broadway richting hotel komen we over Times Square. Vonden we het in Central Park druk, hier weten we helemaal niet meer wat we meemaken.

Ons avondplan om weer die veerboot te proberen, hoeven we niet uit te voeren, want na een uurtje uitblazen met de benen hoog slaat het weer om en druppelt het wat. Het is in ieder geval te grijs om mooie vergezichten te fotograferen. We vinden het niet eens erg, want we zijn uitgevloerd....




veel vlees

en oud vlees





zondag 22 mei
Alle tijd om de koffers te pakken. We vliegen om 18.00 uur en hebben dus nog tijd voor een laatste wandeling in de buurt. Niet meer met de metro, want ons kaartje werkt vandaag niet meer.

de brandweer kazerne om de hoek

We komen terecht in het Bryant Park. Een park met een Parijsachtig sfeertje. Door het hele park staan talloze stoeltjes, sommige voorzien van een klein plateautje met een verdieping voor je drankje. Er is zelfs een gedeelte speciaal voor lezers met een soort overkapte rekken met kranten. Een draaimolen aan de ander kant maakt de gezelligheid compleet. Het is nu zondag en voor stadse begrippen nog vroeg waardoor het nog erg stil is.

als je omhoog kijkt in Bryant Park

en dan weer omlaag... goed kijken het zijn er twee!

voor je drankje


Gertrude bracht het kubisme in de literatuur
nog wat koperwerk...

de deur van onze lift (vijf stuks)




Om 14.30u worden we weer met de 'air shuttle' opgehaald en rijden we via Queensboro Bridge (over Roosevelt Island) weer via overvolle wegen naar JFK.
We hebben de indruk dat we slechts een paar hapjes van de Big Apple hebben genomen, dus we moeten zeker nog een keer.



Als we uiteindelijk als laatsten (doen we altijd) aansluiten in het overgebleven rijtje staat er nog één meneer achter ons, Jan Peter Balkenende!
We vallen hem uiteraard niet lastig met onnozele opmerkingen, maar als we geweten hadden dat hij in New York zijn vierde eredoctoraat had opgehaald bij de Hofstra University, hadden we hem natuurlijk wel even gefeliciteerd.
Halverwege de vlucht viel het communicatiesysteem uit. Dat hield in dat er niets meer te beleven was op alle beeldschermpjes en ook de leeslampjes functioneerden niet meer...
Aan het eind van de gate stond een meneer vouchers uit te delen: 50 euro p.p. retour vanwege het ongemak!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten