Judgement day

vrijdag 20 mei 2011
Het weer ziet er goed uit en we spoeden ons naar de zuidpunt om daar een veerboot te pakken en wat rond te varen. Nog voordat we op een boot zitten beramen we alweer een nieuw plan, want het heiïge zicht op het vrijheidsbeeld en de kou en nu ook nog de spetters lokken niet echt! Wij zijn niet voor één gat te vangen hoor, en er is hier genoeg te doen, bijvoorbeeld de Jefferson Market Courthouse bekijken, ooit (140 jaar geleden) uitgeroepen tot een van de mooiste gebouwen van Amerika. Dus de metro weer in en dan nog een kwartiertje lopen. We tellen af, 425 Ave of the Americas is bijna in zicht. En als het helemaal goed in zicht is blijkt het geheel in de steigers en omwikkeld met gaasdoek. Weer een ander plan, dan. Enigszins beteuterd slagen we erin, mét de citymap in de hand, een voorbijgangster die ons de weg vraagt (!) de verkeerde kant op de sturen.
We belopen Greenwich Village - mooie straten, veel groen - en bekijken in het gebouw van Forbes Magazines nog een schilderijententoonstelling. In het park Union Square, waarin veel mussen en eekhoorns, duiken we weer de subway in en krijgen daar een voorstelling van een Amish-koor (zie NY movies Street & Sub II). Even verderop wordt ons door een schreeuwende vrouw de komst van de laatste dag verkondigd. Die is morgen al, we moeten vlug nog wat dingen bekijken dus! Zoals het Chrysler Building, met de bekende spits en de waterspuwers. We mogen alleen in de lobby, maar die is al fraai zat.

East Coast Memorial in Battery Park





Union Square Park

drinkwater fonteintje met rechtsonder water voor de hondjes
Chrysler Building


de portier van het Chrysler Building

de liften

en de trap
Dan om niet te vergeten, nogmaals de NY Public Library in, want tijdens het eerste bezoek hebben we alleen maar de benedenverdieping gedaan, en juist de tweede verdieping herbergt prachtige zalen met overweldigende plafonds.


we wisten maar niet wat 'spruce' betekende, dat zochten we op


buizenpost


weer buiten, het weer buiten, weer buien

lees en kijk verder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten